ORSZÁGOS TESTMOZGÁSI PROGRAM

Home » Cikkek » ORSZÁGOS TESTMOZGÁSI PROGRAM

Szuper hírem van!
2020 őszén a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében (Czene Attila fővédnőksége alatt) egy országos egészségprogram valósul meg AZ ORSZÁG GERINCTORNÁJA égisze alatt, melyben az általam kidolgozott gerincprogram lesz elérhető ingyenesen 10 héten át! Az ORSZÁGOS TESTMOZGÁSI PROGRAM országszerte 10 héten át biztosítja az ingyenes részvételi lehetőséget egy gerinctudatos mozgásprogramon, a TripleX gerinctréningen való részvételre. A program támogatója a Virtuális Egészségközpont (VEK) és a Szerencsejáték Zrt.

Az egészségmegőrzési és betegségprevenciós programok a Virtuális EgészségKözponttal (VEK) szakmai partnerségben valósulnak meg. A VEK hazánk egyik legújabb prevenciós kezdeményezését és egészségpiaci Startup támogató programját, az EMVITIS-t működtető Singulab Inkubátor Zrt.

A Virtuális EgészségKözpont egyike a Dr. Molnár Ferenc által kitalált és alapított Prevenciós célú Virtuális Építő Programoknak (PVÉP): a kórházi várólisták létrejöttét, egyáltalán a beteggé válást és annak kezelését megelőzendő (prevenció), a partnerek által üzemeltett egészségmegőrzési és betegségprevenciós programok (mozgás, táplálkozás, szűrések stb.) eredményeiből olyan fekvőbeteg- kezelő egészségközpontot épít – (virtuális építő program) –, amelyet a VEK-nek köszönhetően a valóságban soha nem kell felépíteni, hiszen a résztvevők általános egészségének javítása által kevesebb ilyen kapacitásra van, illetve lesz szükség.

A „sok kicsi sokra megy” elve alapján minden mozgással eltöltött óra, minden helyes táplálkozás felé történő átmeneti lépés és minden elvégzett szűrővizsgálat hozzájárulhat ahhoz, hogy ez a virtuális felépítmény minél nagyobbra nőjön. A legjobb mintaprojekteket díjazzák és mások számára mintaként állítják – a legjobb minták pedig az oktatás szintjéig beépülve tananyaggá is válhatnak (például a megfelelő Témahetek tematikus programjaiban), míg a szakma- és fejlesztéspolitika részére forrástervezési és programozási információként is beépítési javaslatra kerülnek.

A Virtuális EgészségKözpont Program (VEK) módszertani elemeit a Magyar Innováció és Hatékonyság Nkft. (Mi6), projektfejlesztési, egészséggazdasági, tőkebefektetési, finanszírozási és kommunikációs részeit a Mi6 által tulajdonolt Singulab Egészségügyi Inkubátorház Zrt. működteti.

A Szerencsejáték Zrt. mint társadalmilag felelős vállalat, egyetértve a VEK céljaival és elismerve annak a lakosság egészségügyi fejlesztésének támogatása érdekében tett erőfeszítéseit a VEK Főtámogatójaként segíti a program minél szélesebb körű kiterjesztését.

AZ ORSZÁG GERINCTORNÁJÁNAK támogatója a Virtuális Egészségközpont.

 

A Virtuális EgészségKözpont (VEK) és a Virtuális Erőmű Program (VEP) főtámogatója a Szerencsejáték Zrt.

 

 

Kapcsolat

Cikkek

© Almásy Csilla Gerinckoncepció