Csoportos órák/órarend

A TripleX gerincközpontban gyógytornászok és magasan képzett trénerek vezetésével vehetsz részt gerincbarát órákon.

Állapotodnak megfelelően kétféle csoportos órán vehetsz részt:

  • nagycsoportos órák: nagyobb létszámú, zenés, preventív, haladóbb órák
  • medical fitness órák: gyógytornász által vezetett, kislétszámú, szorosabb felügyelet melletti rehabilitációs, regenerációs, stabilizáló órák

Mindkét csoporttípusban többféle óratípusból választhatsz edzettségi szintednek, ízlésednek vagy rehabilitációs igényednek megfelelően.
Az egyes óratípusok ismertetőjét lásd az oldal alján! ⇓⇓⇓

Az órákra a bejelentekzés kötelező, amit itt tudsz megtenni: www.triplexkozpont.hu/bejelentkezes
Az órákon saját, nagyméretű (a szőnyeget lefedő) törölköző használata kötelező.

TripleX gerincközpont házirend

Kérünk, az alábbi etikettet olvasd el és tartsd tiszteletben, hogy mindenki számára zavartalan élmény és kikapcsolódás legyen a Yogaloft óráin való részvétel. Köszönjük!

NAGYCSOPORTOS ÓRÁK ÓRARENDJE:

FIGYELEM!
A nyári szünet utáni nyitás: augusztus 30. hétfő

Az órákra bejelentkezés szükséges, itt: www.triplexkozpont.hu/bejelentkezes

Kezdő időpontÓratípusIdőtartamDíj
Hétfő18:00SpineUp! gerinctréning Csillával60 perc2500 Ft
Hétfő19:153D Yoga Csillával75 perc2500 Ft
Kedd18:00TripleX mobility Csillával60 perc2500 Ft
Kedd19:15Funkcionális köredzés Ádámmal60 perc2500 Ft
Csütörtök17:00TripleX mobility körtréning Amival60 perc2500 Ft
Csütörtök18:10Funkcionális köredzés Amival60 perc2500 Ft
Csütörtök19:15TripleX drill Csillával75 perc2500 Ft

Nagycsoportos órajegy, bérlet, ajándék órajegy vagy bérlet

Órajegy: 2500 Ft/alkalom
10 alkalmas bérlet: 23 000 Ft időkorlát nélkül
Fizetés kizárólag készpénzben lehetséges.

Ha ajándékozni szeretnél, igényes, elegáns ajándék órajegy és bérlet vásárlására is van lehetőség a fenti árakon.

 

MEDICAL FITNESS (KISCSOPORTOS) ÓRÁK ÓRARENDJE:

Az órákra bejelentkezés szükséges, itt: www.triplexkozpont.hu/bejelentkezes

Kezdő időpontÓratípusIdőtartamDíj
Kedd9:30fitmummy szülés utáni torna Zsófival75 perc3500 Ft

Medical fitness órajegy, bérlet, ajándék órajegy vagy bérlet

Órajegy: 3500 Ft/alkalom
10 alkalmas bérlet: 32 000 Ft
Fizetés kizárólag készpénzben lehetséges.

Ha ajándékozni szeretnél, igényes, elegáns ajándék órajegy és bérlet vásárlására is van lehetőség a fenti árakon.

 

TripleX gerincközpont

V., Hercegprímás utca 13.
(kapukód: KULCS 1313, kertben hátul jobbra)
Budapest, Magyarország


 

NAGYCSOPORTOS ÓRÁK ISMERTETŐJE

SpineUp! gerinctréning
középhaladó óra

Lágy zenék, kreatívan komponált, áramló gyakorlatsorok.
Erre az órára elsősorban hölgyeket várok. A balettból, jazztáncból vett mozdulatokkal, kellemes lounge-zenékre komponált, kreatív gyakorlatsorokkal dolgoztatjuk meg a gerincünket.
A tréning kiválóan alkalmas a civilizált (ülő) életmódból adódó gerincpanaszok (hát- és derékfájás, rossz tartás stb.) megelőzésére, megszüntetésére. Lényege a gerinc ízületeinek alapos átmozgatása, a gerinc működésében részt vevő izmok erősítése, nyújtása, a stabilitásért felelős mélyizmok trenírozása, az egyensúly fejlesztése. Nem csupán fejlesztő-gyógyító hatású, hanem tetőtől-talpig mindent megmozgat, erősít, karcsúsít, egyensúlyt és koordinációt fejleszt, valamint mentálisan is tökéletesen kikapcsol.
Aktív kismamáknak is jó szívvel ajánlom!

 

3D Yoga
haladó óra

Jógaóra modern kivitelben.
Tudatosan felépített, áramlásszerűen végzett gyakorlatsorokból álló óra, mely komoly terhelést jelent az izmoknak és tökéletes mobilizációt a fasciarendszernek. Mindezt maximális gerinc- és ízületvédelem mellett. Bár az óravezetés csendes, a mozgás üteme lassú, igazi kihívás végigcsinálni ezeket a gyakorlatsorokat. Teljes körű testedzés, fókuszban azért természetesen a gerinccel. Nincsenek extrém hajlékonyságot, ügyességet igénylő feladatok.
A klasszikus jóga ászanákra építkezve, a gerinctornából vett mozgáselemekkel kombinálva egy rendkívül erőt próbáló testedzés, melynek fő célja az erő és a hajlékonyság fejlesztése, a mobilitás és stabilitás fokozása, a gerinc karbantartása, ezáltal egy funkcionálisan egészséges test elérése.

TripleX drill
középhaladó óra

A gerincbántalmak kezelésére fejlesztett TripleX training csoportos óraváltozata, mely saját testsúlyos gyakorlatokat használ, azokat sorozatokká építve biztosítja az áramlásszerű testmozgást. Rengeteg mobilizáló és stabilizáló, egyensúlyt és koordinációt fejlesztő gyakorlatot tartalmaz, az összefűzött sorozatoknak és a beépített magasabb intenzitású részeknek köszönhetően a keringési rendszerre is jótékony hatású. Az egyes izomcsoportok terhelését váltogatjuk, így egy kiegyensúlyozott, nem savasító, jóleső fáradtságot okozó edzéstípus. A rengeteg mobilizáló és a stabilizáló gyakorlatoknak köszönhetően a deréktáji panaszok kezelésének egy modern, élvezetes, kihívást jelentő alternatívája.
Ha cipőben jobban érzed magad, ezen az órán benti cipőt viselhetsz.

TripleX mobility
kezdő óra

Egy teljes órás mobilizálás, mely során egyszerű, könnyen követhető gyakorlatokkal lazítjuk az izmokat, mobilizáljuk a fasciákat, ezzel elérve, hogy ízületeink újra az egészséges mozgástartományban mozoghassanak. A legtöbb mozgásszervi, ízületi probléma a kötött, rugalmatlan szöveteknek köszönhetően alakul ki hosszú távon. A mobilizálással felszabadítjuk a letapadt szöveteket és visszaadjuk testünknek a mozgás szabadságát. Hihetetlen gyors fejlődés, állapotjavulás figyelhető meg a mobilizáló gyakorlatok rendszeres végzésével.
Az ülő életmódot kiválóan kompenzáló óratípus. A derék- és nyakfájdalmakat hatékonyan csökkenti. Kezdőknek, derékfájósoknak, gyógytorna után lévő pácienseknek, kismamáknak is maximális biztonsággal végezhető óra.

Funkcionális köredzés
középhaladó óra

Egészséges, sokrétűen fejlesztő, változatos eszköztárral és gyakorlatanyaggal dolgozó edzéstípus. 5-6 állomást alakítunk ki, melyeknek feladatait megadott időn belül kell végezni, majd ezután továbbmenni a következő állomásra. Az egymás követő gyakorlatok más és más funkciót, izomcsoportot érintenek, így a túlsavasodást ki tudjuk küszöbölni, ezzel pedig segíteni a helyes mozgásmintákkal történő testedzést. A gyakorlatok között szerepelnek erőt, stabilitást, koordinációt fejlesztő, illetve keringésfokozó feladatok. Sok eszközt használunk, ennek köszönhetően színes, változatos óratípusra számíts. Mint minden óra a TripleX Gerincközpontban, ez is gerincfókuszú edzésforma a funkcionális tréninget kedvelőknek.
Ha cipőben kényelmesebb számodra az edzés, ezen az órán viselhetsz benti cipőt.

 

 

MEDICAL FITNESS ÓRÁK ISMERTETŐJE

fitmummy® posztnatális (szülés utáni) regeneráló torna

Szülés után rendkívül fontos az édesanyák gondos visszavezetése a sportoláshoz, a mindennapi tevékenységekhez. Ez a hagyományos fitneszedzésekkel nem csak nem megfelelő, de egyenesen veszélyes is. A felépüléshez szükséges izmok újraindítása, a várandósság, illetve szülés során sérült képletek regenerációja, a légzésminta helyreállíátása csökkentik a szülés miatti szövődmények kockázatát és támogatják az anyukát, hogy a baba körüli teendőket fájdalom és akadályozottság nélkül végezhessék. A fitmummy szülés utáni órákon mindig helyet kapnak a légzőgyakorlatok, a gátizomtorna, a gerinc körüli izomfűző tréningje és a teljes testet igénybe vevő gyakorlatok tanulása és gyakorlása.

 

 

fitmummy® pocakos torna

Egészséges váradósság esetén az egyik legfontosabb, hogy a kismama végig aktív maradjon. A fitmummy pocakos tornával segítünk, hogy szakszerű, biztonságos tréningprogramon mozgasd át magadat, erősítsd izmaidat, készítsd fel testedet a szülésre és a szülés utáni megterhelő, de édes feladatokra. A pocakos torna állandó részei a légzőgyakorlatok, a gátizomtorna, a gerinctréning, a keringésjavítás és a relaxáció. Különleges adottságú termünk minden szempontból ideális helyszíne egy ilyen foglalkozásnak.

 

Gerincműtét utáni regenerációs torna

Ez a foglalkozás kifejezetten a gerincműtéten átesett páciensek felépülését és normál élethez való visszatérését támogató óra. Kizárólag kiscsoportban elérhető torna, hogy a terapeuta maximálisan figyelni tudjon minden résztvevőre, ugyanakkor az együttes mozgás pozitív élményét is élvezhessék a vendégek. Szakszerűen felépített óra, ahol az esetlegesen letapadt szövetek fellazításával, szakszerű mobilizációval kezdünk, majd a gerinc biztonságos működését megalapozó stabilizációs gyakorlatokkal építünk egy egészséges és megbízható izomfűzőt a derék köré. Modern szemléletű, de maximálisan biztonságos foglalkozás gyógytornász vezetésével.